fbpx

Stvaranje zdravlja

Interaktivne radionice zdravog života

  Stvaranje zdravlja govori o potpunoj ličnoj dobrobiti, dobrobiti koja je više od odsustva bolesti. Čovek je u stanju potpune dobrobiti onda kada je mentalno, fizički, socijalno i duhovno fit – potpuno zdrav. Biti u takvom stanju znači dobiti najviše od života i ostvariti sav Bogom dani potencijal. Bog nam je dao formulu zdravog života, a čitamo je u događaju o Stvaranju sveta i čoveka. Principi koje prepoznajemo u tom izveštaju nas podstiču da živimo život koji obiluje onim što je dobro:

  • Izbor
  • Odmor
  • Životna sredina
  • Fizička aktivnost
  • Poverenje
  • Međuljudski odnosi
  • Pogled na svet
  • Ishrana

Stvaranje zdravlja nije samo jedan novi program i nije filozofija. To je katalizator koji usmerava ka dobrim izborima, ka izbalansiranoj dobrobiti i ka mirnom i dobrom životu. Kada budete doneli nove odluke, kada ispred sebe budete imali stabilan i vredan cilj, vaš život biće ispunjen dubokim zadovoljstvom i smislom. Ovo je početak desetonedeljnog prijateljevanja koje će dodati zdravije i kvalitetnije godine vašem životu. Počinjemo 17.02.2019. u 18h u na istom mestu ul. Radoslava Grujića 4. Mesta su ograničena! Program je osmišljen u vidu interaktivnih i kreativnih radionica. Želimo da u zdravoj, prijateljski nastrojenoj zajednici, kroz smisleno druženje, ohrabrimo jedni druge u želji da se promenimo i živimo svoj najbolji mogući život. Na svakoj radionici najpre ćemo putem intervjua sa gostom predstaviti temu koja je odabrana za to veče. Nakon toga sledi kraća diskusija u manjim grupama, koju će voditi moderatori. Svaki polaznik dobiće radnu svesku, sa materijalima koji prate temu razgovora. Svako će imati priliku da postavi svoj cilj i da osmisli plan ostvarenja tog cilja. Kvalitetu čitavog druženja doprineće i naši gosti sa ponekom muzičkom tačkom ili literarnim ostvarenjem. Na kraju svake radionice druženje ćemo završiti prezentacijom pripreme kvalitetne zdrave hrane i njenom degustacijom. Svi koji žele imaće priliku da provere neke od zdravstvenih parametara kao što su šećer i holesterol u krvi, ukupne i visceralnne masnoće, krvni pritisak, kiseonik u krvi, plućna funkcija… Svake nedelje diskutovaćemo o drugoj temi sa novim gostima. Pogledajte sve datume, teme i predavače. Kao deo program planiran je i zajednički izlet, odnosno zajednički boravak u prirodi. Naš predlog je produženi vikend na Zlatiboru tokom prvomajskih praznika. Prva radionica počinje u nedelju 17.02.2019. u 18h, ul. Radoslava Grujića 4. Tema je Važnost zdravog života, voditelj i moderator programa je mr Vlado Havran, a gost govornik ove večeri će biti dr Dragan Ivanov, istaknuti internista iz Novog Sada. Biće to prvo u nizu posebnih večeri. Očekujemo vas! Predavanja i radionice su besplatni za sve učesnike seminara. Pridružite nam se!


Mesto održavanja: mala sala Hrišćanske adventističke crkve u Beogradu, Radoslava Grujića br. 4 Vreme održavanja: 18h17.02.2019. – voditelj Vlado Havran; Tema: Važnost zdravog života; Gost: dr Ivanov Dragan Muzički intermeco: Tomislav Milošević


24.02.2019. – voditelj mr Nikola Grujić; Tema: Izbori; Gost: mr Nikola Grujić i Zoran Jovanović Negotin


03.03.2019. – voditelj dr Petar Borović; Tema: Odmor; Gost: dr sc. med. Zorica Plavšić i Filip Stojanović


10.03.2019. – voditelj Vlado Havran; Tema: Životna sredina; Gost: dr Petar Borović


17.03.2019. – voditelj Vlado Havran; Tema: Fizička aktivnost; Gost: dr Biljana Marić – Nikolić


24.03.2019. – Izlet


31.03.2019. – voditelj Marijana Tovarević; Tema: Ishrana; Gost: mr ph Ivana Kantardžiev


07.04.2019. – voditelj Milomir Radović; Tema: Međuljudski odnosi; Gost: Marija Trajkovska


14.04.2019. voditelj Milomir Radović ; Tema: Pogled na svet;  Gost: mr Dragan Grujičić


21.04.2019. – voditelj Vlado Havran; Tema: Poverenje; Gost: dr Daniel Živanović


01.05.2019. – Boravak u prirodi Zlatibor (5 dana) Gost: dr Petar Borović