fbpx
Categories: stvaranjezdravlja, vesti

Stvaranje zdravlja – male odluke za velike promene

Korak bliže ka boljem zdravlju

Koliko puta smo se zaricali da ćemo posvetiti više pažnje zdravlju i zdravom životu. Možemo živeti duže, zdravije i kvalitetnije ako sada napravimo neke bolje odluke o svom svakodnevnom životu.
Iz dana u dan suočavamo se sa tegobama i manjim ili većim zdravstvenim problemima, bilo da je reč o našem zdravlju ili nekih osoba nama važnih i dragih. Svesni da smo tome uveliko doprineli lošim životnim navikama, obećavamo da ćemo već od od sutra… Sada je pravi trenutak! U tome nam može znatno pomoći program “Stvaranje zdravlja” koji počinje 23 novembra. Svakog vikenda, petkom i subotom uveče, besplatno, do 22 decembra sat i 30 minuta posvetimo svom zdravlju i putu da ga unapredimo, da živimo duže, zdravije i ispunjenije. Sa malo truda i istrajnosti, bez velikih odricanja svom životu možemo dodati još zdravih i kvalitetnih godina. Menjajmo svoj svakodnevni život. To je zaista moguće! Sve je pod našom kontrolom! Naše odluke mogu biti odlučujuće između bolesti i zdravlja.

Vođeni biranim stručnjacima, lekarima, psiholozima, farmaceutima i teolozima zakoračimo makar jedan korak ka boljem životu. To dugujemo sebi i našim najmilijima.

U toku programa biće reči i o tome koliko naša okolina utiče na naše telo i um, koliko priroda ima isceljujuće dejstvo, da li mirisi i zvuci okoline utiču na fizičko, duhovno i duševno zdravlje.

Mnoga stanja zbog kojih danas umiremo – bolesti srca, visoki pritisak, gojaznost, dijabetes, pa čak i neki oblici raka, posledica su loših izbora i načina života. Većinu tih problema moguće je znatno poboljšati, čak i otkloniti ako se odlučimo za pozitivne akcije i prihvatimo zdrav stil života.

U toku seminara “Stvaranje zdravlja” istražićemo osam vitalnih principa za zdraviji i smisleniji život. Pre svega, koliko i kako odluke koje donosimo danas utiču na naše zdravlje sutra, kako da se stvarno opustimo i odmorimo od svakodnevnih aktivnosti. Razmotrićemo kako okruženje u kome živimo i radimo može da nahrani našu dušu, kako nas fizička aktivnost čini i fizički i mentalno snažnijim i opreznijim. Važno je da uvidimo koliko poverenje u Boga može da obnovi naš duh, da podrška dragih ljudi može da nas ojača, da pogled na svet utiče na naše blagostanje, ali i to da dobra ishrana jača celo naše biće. Male odluke, za velike promene na putu do zdravlja. Put da srećniji i zadovoljniji koraknemo u život, u njegovoj prirodnoj punini, baš kako je Bog to zamislio za nas.

Seminar “Stvaranje zdravlja”osmišljen je u Florida Hospital Mission Integration and Culture. Sastoji od predavanja i radionica. Predavanja će držati lekari, psiholozi i teolozi, a radionice će voditi instruktori zdravlja.

Predavanja i radionice su besplatni za sve učesnike seminara.

Održaće se u maloj sali Hrišćanske adventističke crkve u Beogradu, Radoslava Grujića br. 4, petkom i subotom u 18 h.