fbpx
Loading Događaji

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert Tria Šalmos

Detalji

Datum:
1.11.2018.
Vreme:
19:00 - 20:30

PROGRAM KONCERTA:

• Streichtriosatz G-Dur KV 562e (Anh. 66), W. A. Mozart, Allegro 
• Streichtrio B-Dur D. 471, F. Schubert 
I. Allegro
II. Andante sostenuto (unvollendet/nedovršen)
• Streichtrio Op. 9, nº 3, L. V. Beethoven
I. Allegro con spirito
II. Adagio con espressione
III. Scherzo. Allegro molto vivace 
IV. Finale. Presto
• Intermezzo, Allegretto für Strechtrio, Zoltan Kodaly
• Variationen für Streichtrio über das Volkslied “`s Deandl is harb auf mi”, R. Strauss

TRIO ŠALMOS (Trio Schallmoos)

Nanni Malm (violina) je član Kamerate Salcburg (Camerata Salzburg), Kamernog Orkestra Gustav Maler (Mahler Chamber Orchestra) i nastupa redovno na baroknoj violini sa Ansamblom Muzika Sekulorum (Ensemble Musica Saeculorum). Osim toga, nastupala je sa Minhenskom Filharmonijom (Münchner Philharmoniker) i Festivalskim Orkestrom u Lucernu (Luzern Festival Orchester) pod dirigentskom palicom Klaudija Abada (Claudio Abbado). Nastupala je na brojnim koncertima i učestvovala u snimanju CD- produkcija kao član Salcburškog gudačkog kvarteta Mocart (Salzburger Mozart Quartett) sa Serđom Acolinijem (Sergio Azzolini), Mihaelom Koflerom (Michael Kofler) i Irenom Grafenauer. Kao solista nastupala je sa Kamernim Orkestrom Evropske Unije (European Union Chamber Orchestra), Salcburškim Kamernim Solistima (Salzburger Chamber Soloists) i Salcburškom Kamernom Filharmonijom (Salzburger Kammerphilharonie).
Nanni Malm je studije violine zaršila u Utrehtu (Holandija) i na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu (Universität Mozarteum Sazburg). 

Danka Nikolić (viola) je rođena u Beogradu. Po završetku srednje Muzičke škole Mokranjac, u klasi prof. Tomislava Miloševića, studije viole završila je na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu (Universität Mozarteum Salzburg), u klasi prof. Tomasa Ribla (Thomas Riebl), gde je za vreme studija bila angažovana i kao asistent svog profesora, kao i na Muzičkoj Akademiji u Hamburgu (Hochschule für Musik und Theater Hamburg), u kasi prof. Tomasa Zeldica (Thomas Selditz). Redovno nastupa kao solista i u okviru kamernih ansambala na internacionalnim festivalima. Član je Kamerate Salcburg (Camerata Salzburg), solo-viola Nemačke Kamerne Akademije Nojs (Deutsche Kammerakademie Neuss), a redovno nastupa i sa orekstrima kao što su Evropski Kamerni Orkestar (Chamber Orchestra of Europe), Baltazar-Nojman Ansambl (Balthasar-Neumann Ensemble) i kao solo-viola Kamernog Orkestra Bazela (Kammerorchester Basel) i Kamernog Orkestra Pariza (Orchestre de Chambre de Paris). Nastupala je sa renomiranim muzučarima kao što su Eliot Fisk, Štefan Šili (Stefan Schilli), Huan Dijego Flores (Juan Diego Florez), Tomas Zeldic (Thomas Selditz), Lukas Hagen i Reno Kapuson (Renaud Capucon). Veliku pažnju posvećuje i istorijskoj izvođačkoj praksi i svira redovno baroknu violu i violu d´amore. 

Paolo Bonomini (violončelo) – Studije violončela započeo je u Breši (Italija), na Konzervatorijumu L.Marencio u klasi prof. P.Peruketija, gde je diplomirao sa najvišim ocenama i nagradom za izuzetni diplomski uspeh. Magistarske studije je završio na Akademiji u Bernu u klasi prof. Antonija Menesesa i na Univerztetu Umetnosti u Berlinu u klasi prof. Jens Peter Mainca (Jens Peter Maintz), gde je trenutno angažovan kao asistent.
Kao solista u pratnji orkestra nastupio je prvi put sa samo 15 godina, izvodeći Sen-Sans koncert za violončelo. Natupao je kao solista u brojnim prilikama, izmedju ostalih sa orkestrima Kamerata Bern, Kamerni Orkestar Pauliner, Praški Virtuozi, Simfonijski Orkestar Biel. 
Redovno nastupa kao solo-violončelo u orkestrima Kamerni Orkestar Maler, Nemački Simfonijski Orkestar Berlin, Kamerata Bern. Paolo Bonomini je član od osnivanja gudačkog trija “Bokerini”, sa kojim nastupa redovno širom Evrope.
Dobitnik je prve nagrade Internacionalnog takmičenja Johan Sebastian Bah u Lajpcigu (2016) i trenutno solo violončelo Kamerate Salcburg (Camerata Salzburg).