fbpx
Categories: vesti

Dan zahvalnosti u sabornoj crkvi u Beogradu

“Blagosiljaj dušo moja Gospoda i ne zaboravljaj ni jedno dobro što ti je učinio!” Ps.103:2
Ovo je bio moto dana zahvalnosti 22.12.2018. u sabornoj crkvi u Beogradu. Ana Stupar i Pavle Antić organizovali su i vodili program zahvalnosti, naglasivši da tog dana ne pričamo Bogu ko je koliko knjiga podelio, ko je koliko predavanja održao, ko je koga posetio… ko je imao koncerte… Isus zna šta smo radili! Tog dana smo se okupili da Mu zahvalimo za ono šta je On uradio za nas!
     Zahvaljivale su se sve generacije u molitvi, pesmi i reči. Ta raznolikost učinila je ovaj dan posebnim i nezaboravnim! Prostorom su odzvanjali zvuci orgulja, klavira, violončela, gitare, harfe, kontrabasa, dečjih horova, mladih i svih prisutnih!
    Život uspunjen zahvalnošću Bogu i veličanjem Boga, postaje život ispunjen malim i velikim čudima. Zato su ovaj dan ulepšala iskustva koja uvek ohrabruju. Ivana Kantardžijev je doživela neverovatnu Božju intervenciju kada se njen zdravstveni karton našao u grupi zakazanih pacijenata i tako je ubrzano došla do operacije na oba oka. Mariji Stupar je direktorka gimnazije omogućila da  nesmetano izlazi petkom sa nastave pred zalazak Sunca. Pavle Antić se osvrnuo na više iskustava kroz koja ga je Bog proveo još od detinjstva, koja su ga osvedočila da je najbolje kad dozvolimo Bogu da sve izvede u svoje vreme i na svoj način. Pred polaganje prvog ispita na biohemijskom fakultetu, “Biologija ćelije”, uzeo je da pogleda CD “Čudo ćelije” koji je od svoje četvrte godine gledao mnogo puta i koji ga je, pored sličnih, zaineresovao za naučna istraživanja. Na početku se čuo glas spikera: “Biohemijski procesi u ćeliji”. Tek tada je shvatio zašto ga je Bog doveo na biohemiju, jer je ono što ga je oduvek zanimalo u stvari više vezano za biohemiju nego za medicinu.
    Pastori Ivan Petrovski i Filip Stojanović su imali dijalog o jedinstvu u Hristu o čemu smo proučavali u biblijskoj pouci. Da bismo postigli jedinstvo u svojim odnosima podstičimo jedni druge na dobro, ohrabrujmo druge i negujmo zahvalno srce. Kada praktikujemo zahvalnost, mnogo je teže usredsrediti se na ono što je negativno kod ljudi. Kroz Hrista treba da postanemo jedno s drugim članovima crkve a zatim da izađemo i sledimo njegiv primer službe.
    Pastor Milomir Radović je u svom izlaganju zahvalio za mogućnosti koje je Bog dao našoj crkvi u ovoj godini.
    Nadahnutu propoved je imao Dragan Grujičić. Božja blagodat je Njegova slava. Tek kada iskusimo tu neverovatnu milost, onda naša zahvalnost postaje najdublja. Zahvalnost otvara naša srca za Božje prisustvo. I zaista, to se osetilo u ovom danu! Crkva je na kraju oduševljeno pevala:
   Pevam sad Gospodu, pevam Bogu mom,
   slavim Ga radosno!
   Pevam kao nikad pre, Njemu ja
   jer hvale je dostojan!
Ovaj dan je upotpunila raznolika i bogata trpeza koja nas je okupila na zajednički ručak i druženje.
Zaista, treba da se sećamo prošlosti sa zahvalnošću, da živimo sadašnjost sa oduševljenjem i da se radujemo budućnosti s poverenjem!
 
Dušica Antić