fbpx
Loading Događaji

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

“Sukob koji se približava”, serija predavanja – Walter Veith i Olaf Schröer

Mesto

Hrišćanska adventistička crkva
Radoslava Grujića 4
Beograd, 11000 Srbija
Telefon:
+381 (011) 386 1833
Veb-sajt:
www.hacbg.org

Detalji

Početak:
24.10.2017. @ 19:00
Kraj:
28.10.2017. @ 21:00
Veb-sajt:
www.hacbg.org

Organizator

HAC

Serija predavanja, 24-28. oktobra 2017.

svake večeri u 19h

predavači: Walter Veith i Olaf Schröer

24.10. – Velika petorka
25.10. – Pravda i pomirenje
26.10. – Adut zvani Tramp
27.10. – Sukob koji se približava
28.10. – Gde je rešenje?

Internet prenos: www.hacbg.org

 

24.10. – Velika petorka

Koja su najvažnija životna pitanja? Predavač izdvaja 5 velikih pitanja koja svaki čovek bar jednom u životu uzima u razmatranje. Saznajte ima li naučnih dokaza da u životu nismo slučajni prolaznici?

25.10. – Pravda i pomirenje

Hajde da se vratimo Svetom pismu i propovedamo njegovu nauku, dozvoljavajući da Pismo bude sopstveni tumač i ne osvrćući se na brojna i međusobno protivrečna mišljenja verskih vođa. Nema čoveka na svetu koji ima monopol na istinu, tako da bi najpre njemu morao da dođe svako ko tu istinu želi. Istina je nezavisna u odnosu na ljude. Ona je od Boga; to je tako jer je istina sam Hristos.

Usled tehničkih problem snimak ovog pedavanje nije dostupan na internetu. Preporučujemo vam da pogledate predavanja:

Od raskola do zajedništva https://www.youtube.com/watch?v=iBdRDqqdp-E 
i
Pravda i pomirenje https://www.youtube.com/watch?v=UgPgrw9x88c

26.10. – Adut zvani Tramp

Da li nas izbor Trampa za predsednika SAD približava ispunjenju proročanstva iz 13. poglavlja Jovanovog Otkrivenja? Upoznajte se sa ovim proročanstvom, i uporedite ga sa delovanjem novoizabranog predsednika i sa savremenim tokovima u američkom društvu, a posebno sa tendencijom spajanja crkve i države. Sveto pismo proriče ovu koaliciju, upoređujući je sa brakom iz interesa i povezujući je sa događajima koji neposredno prethode drugom dolasku Isusa Hrista na našu planetu. Da li je moguće da smo svedoci ovih poslednjih događaja?


27.10. – Sukob koji se približava

Jovanovo Otkrivenje opisuje sukob između dobra i zla, istine i zablude, Hrista i Sotone, sukob koji se proteže kroz milenijume istorije čovečanstva. Vekovna mržnja Lucifera prema Bogu i Božjoj deci donela je mnogo više krvoprolića, boli i patnje nego što mnogi misle. Dvanaesto poglavlje Otkrivenja proriče ponovno progonstvo i veliki konačni sukob, koji će zahvatiti celu Zemlju.

28.10. – Gde je rešenje?

Gde je rešenje?

Prof. dr Walter Veith je poznati naučnik i uspešan pisac i predavač. Doktorirao je iz zoologije na Univerzitetu Kejptaun u Južnoj Africi 1979. godine. Godine 1988. prof. Fajt gostovao je na Institutu za istraživanja u oblasti geologije na Univerzitetu Loma Linda u Sjedinjenim Državama. Njegov istraživački rad ostvaren u saradnji sa vodećim svetskim naučnicima iz pomenute oblasti, razmatrao je suštinu naučnog problema evolucije ili stvaranja. Prof. Jedan je od pet naučnika kojima je Londonsko kraljevsko društvo dodelilo počasnu Donaciju za realizaciju programa razvoja i početka naučno-istraživačkog rada u Južnoj Africi u periodu posle aparthejda. Profesorova saznanja o biblijskim proročanstvima i savremenim religioznim tokovima rezultat su dugogodišnjeg proučavanja.

Olaf Schröer je cenjeni teolog koji dolazi iz Nemačke. Kao odličan poznavalac Svetoga pisma, u središte svojih predavanja stavlja proročke izjave koje potiču iz najčitanije knjige svih vremena, u svetlu kojih interpretira istorijska i aktuelna dešavanja. Biblijska proročanstva koja su se sa nepogrešivom tačnošću ispunila, kao i ona koja tek treba da se ispune, svojim ozbiljnim porukama o sukobu koji se približava zavređuju pažnju ovog pokolenja.