|
HAC Forum Hrišćanska adventistička crkva
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Mishab
Pridružio: 30 Mar 2006 Poruke: 397 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Uto Avg 18, 2009 5:02 pm Naslov: |
|
|
| biblbil :: |
U vezi odgovora na 1 Moj. 9,4 zamolio bih te da prokomentarises moje glediste koje glasi: da je Noju i onima sto su bili sa njim bilo dopusteno da jedu sve zivotinje i ciste i neciste sa svim njihovim organima i delovima, osim krvi. Da li takvo tumacenje po tebi moze biti ispravno? |
Cudno bi bilo da Bog nije hteo da Noje vodi racuna o zdravoj ishrani, a da onda vecu svetlost o tome da tek njegovom znatno kasnijem potomstvu.
Ovako glasi naredba koju je Bog dao Noju za kovceg:
"Uzmi sa sobom od svih zivotinja cistih po sedmoro, sve muzjaka i zenku njegovu; a od zivotinja necistih po dvoje, muzjaka i zenku njegovu." (1.Mojsijeva 7,2)
Dakle, podela na cistu i necistu hranu je nacinjena pred sam potop, a i svrhovito je sto je Noju dato da ima sedam puta vise cistih zivotinja, jer ce one biti za ishranu, a neciste nece, pa je dovoljno da budu samo u po jednom paru.
> Inace ja u Bibliji nigde ne nalazimo uputstvo, koliko je meni poznato, o tome kako treba jesti meso pojedinih zivotinja, ali postoji jedan stih, on se nalazi u 5 Moj. 12, 22 koji ukazuje da je takvo uputstvo ipak na neki nacin dato Bozijem narodu (Izraelcima).
Nije mi jasno sta mislis pod pojmom nacina jedenja mesa? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
biblbil Gost
|
Poslao: Uto Avg 18, 2009 9:16 pm Naslov: |
|
|
| Pa mislim na to koji delovi ili organi zivotinje su za jelo a koje netreba jesti. Na primer, unutrasnje organe verovatno netreba koristiti jer se preko njih odstranjuju otrovi iz zivotinjskog organizma te su stoga u zdravstvenom pogledu nepodesni da jelo. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Mishab
Pridružio: 30 Mar 2006 Poruke: 397 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Avg 19, 2009 6:54 am Naslov: |
|
|
| biblbil :: | | Pa mislim na to koji delovi ili organi zivotinje su za jelo a koje netreba jesti. Na primer, unutrasnje organe verovatno netreba koristiti jer se preko njih odstranjuju otrovi iz zivotinjskog organizma te su stoga u zdravstvenom pogledu nepodesni da jelo. |
Sad razumem. U svakom slucaju Bog nam je dao smernice nase logike, pa odkle god imamo ljubavi vodicemo racuna o toke koliko se zdravo hranimo. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
bata Gost
|
Poslao: Pon Avg 31, 2009 7:33 am Naslov: adventisticka hrana |
|
|
| Chale :: | Baš sam večeras naručio isto... Ali da ne kačim sad ovde mobilni osobe kod koje naručujem... ajde nekako mi se javi, ne znam ni sam kako, pa da ti dam mob. Ili imaš neku drugu ideju? |
Postovani brate Chale,
I ja sam zainteresovan za adventisticke vegetarijanske proizvode. Zamolio bih te da mi kazes gde se mogu nabaviti i gde se odrzavaju prezentacije takve hrane.
Izvoli moju email adresu: sjaj7@hotmail.com
Ja sam inace iz Subotice.
Evo i broja mog mobilnog tel.: 0643436564
Pozdrav |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
bata Gost
|
Poslao: Uto Jul 13, 2010 11:08 pm Naslov: mleko i meso |
|
|
Zanima me da li adventisti uvazavaju stav Jevreja po pitanju kosher ishrane.
Konkretno, rabini kazu da se u istom obroku ne jede meso i mleko. Kakav je vas stav po tom pitanju?
I kako jedan adventista moze da se drzi koser ishrane ako u mestu gde zivi nema prodavnice koja prodaje takvu hranu a sam nije sposoban da je proizvede?
Pozdrav |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Možete pisati nove teme u ovom forumu Možte odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|